Modern Biyoteknoloji Kampı: Entegre ve Disiplinler Arası Yaklaşımlarla Geleceği Şekillendirin!
Bu kampın amacı, katılımcıları modern biyoteknolojinin zirvesine taşımaktır! Tecrübeye dayalı profesyonel ve akademik bakış açısı ile oluşturulmuş, kalite sistemleri, GMP ve GLP uygulamaları, HPLC analizi ve protein karakterizasyonundan temel ve ileri düzey laboratuvar tekniklerine, fermentör kullanımından, saflaştırma ve protein karakterizasyonuna kadar geniş bir yelpazede derinlemesine uygulamalı eğitimler ve sunumlarla zenginleştirilmiş bu kamp, biyoteknoloji alanında kariyerinizi zirveye taşımanız için ideal bir fırsattır.
Pratik uygulamalar ve büyük ölçekli biyoteknolojik süreçlerdeki uygulamalar arasındaki kritik bağlantıları kurarak, biyoteknoloji dünyasında fark yaratacak bilgi ve becerilere sahip olacaksınız. Bu benzersiz deneyimi kaçırmayın ve geleceğin biyoteknoloji uzmanları arasında yerinizi alın!
Kamp, Lab Akademi Deneyim ve Eğitim Merkezi'nde yüz yüze uygulamalı ve/veya çevrimiçi canlı ve/veya çevrimiçi hibrit olarak gerçekleştirilecektir.
Lab Akademi Deneyim ve Eğitim Merkezi Maltepe/İstanbul lokasyonunda yer almaktadır. Eğitim lokasyonunu haritalarda görmek için buraya tıklayınız.
Uygulamalı eğitime katılma imkanı olmayanlar bu eğitime hibrit olarak katılabilirler. Hibrit eğitim; yüz yüze eğitime Lab Akademi Dijital Eğitim Platformu üzerinden canlı ve online katılma fırsatı sunmaktadır. Hibrit eğitimde yine yüz yüze eğitimde olduğu gibi interaktif olarak tüm süreçleri canlı izleyebilir, sınıf ortanımda olduğu gibi eğitmene canlı sorular sorabilirsiniz. Hibrit eğitim size yüz yüze eğitim deneyimini online olarak dünya'nın her yerinden deneyimleme fırsatı sunmaktadır.
Önemli Not: Eğer kamp kapsamında katılmak istemediğiniz eğitimler var ise eğitimleri dilerseniz seçerek alabilirsiniz. Eğer eğitimleri kamptan bağımsız tek tek seçerek almak istiyorsanız aşağıdaki her eğitim başlığının yanında yer alan buraya tıklayınız yazısına tıklayarak eğitimleri tek tek seçerek sepetinize ekleyip satın alma işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Eğitim kamp dahilinde paket ve tek alım fiyatları farklılık gösterebilir. Kamp dahilindeki tüm eğitimlerin içeriklerini sayfayı aşağı kaydırarak inceleyebilirsiniz.
Kamp Sponsorlarımız;
sponsor firmalarımıza bu değerli eğitimi sizlere ulaştırırken sağladıkları katkıdan dolayı teşekkür ederiz. Firmalar ile iletişime geçek için firma isimlerinin üzerine tıklayınız.
Bu kamp kapsamında kullanılacak cihazlar;
1- Mettler Toledo pH Metre
2- Mettler Toledo XPR205 Model Analitik Terazi
3- Mettler Toledo UV7 Spektrofotometre
4- Mettler Toledo Rainin Mikropipetler (10-100-1000)
5- İnfors Fermentör
6- İnfors İnkübatör
7- VWR Hitachi HPLC Sistemi
8- SteelPore Filtrasyon Sistemleri
9- Teknikus Kromatgorafi Kolonları
10- Nüve Otoklav
11- Biyogüvenlik Kabini (BSL2)
12- Çeker Ocak
13- Çeşitli markalarda yardımcı laboratuvar cihazları ve sarf malzemeleri
Deneyimli eğitmenlerimizin profesyonel, akademik ve tecrübeye dayalı yüz yüze uygulamalı ve/veya çevrimiçi canlı anlatımları, öğretici videolar, kamera karşısında görsel anlatımlar, beyaz tahtada çizim anlatımları ile interaktif ve online öğrenme deneyimini yaşayın.
İstediğiniz yerden ve platformdan laboratuvar kariyerinize değer katacak eğitimlere katılın ve laboratuvar bilgi düzeyinizi arttırın.
Kaydedilen eğitim ve sizinle paylaşılan dokümanlar ile eğitimi ömür boyu ücretsiz tekrar edin.
Karekod ve sertifika takip numarası içeren, Türkçe ve İngilizce dillerinde düzenlenen "Lab Akademi Dijital Başarı Sertifikası" ile aldığınız eğitimi yurt içinde ve yurt dışında belgeleyin. Bilginize uluslararası geçerlilik kazandırın.
Lab Akademi eğitimi "Kariyerinize Değer Katar" ve "Profesyonel Gelişiminizi Destekler". Lab Akademi eğitimleri laboratuvar kariyerinizi desteklemenin ve ilerletmenin en iyi yoludur.
Uzmanlık Kampının Amacı;
Bu kamp, biyoteknolojik üretim süreçlerinde uzmanlaşmanız için eşsiz bir fırsat sunuyor! Alanında lider sektörün önde gelen profesyonellerinin verdiği eğitimlerle, biyoteknolojik üretim proseslerinin her aşamasını—üretimden saflaştırmaya, laboratuvar analizlerinden uygulamalara kadar—detaylı ve pratik bir şekilde öğreneceksiniz.
Bu kamp, teorik bilgilerin ötesine geçerek size tecrübeye dayalı profesyonel, akademik ve teknik bilgiler sunacak. Güvenilir ve etkin biyoteknolojik üretim proseslerini uygulamalı olarak öğrenerek uzmanlık seviyenizi zirveye taşıyın. Biyoteknoloji dünyasında bir adım öne çıkmak ve kariyerinizi bir üst seviyeye taşımak için bu benzersiz kampı kaçırmayın!
Kazanılması hedeflenen başlıca yetkinlikler;
- Biyoteknolojik üretimlerde GMP, GLP, dokümantasyon ve kalite yönetim sistemlerinin öğrenilmesi
- Biyoreaktör kullanımının ve bir biyoteknolojik üretim prosesinin uygulama aşamalarının öğrenilmesi
- Biyoteknolojik üretimlerde spektrofotometrik tekniklerinin uygulanması
- Biyoteknolojik üretimlerde ve laboratuvarlarında aseptik koşulların sağlanması şartlarının öğrenilmesi
- Biyoteknolojik ürünlerin steril şartlarda filtrasyon ve saflaştırma tekniklerinin öğrenilmesi
- Son biyoteknolojik ürünün HPLC sisteminde kantitatif ve kalitatif analizlerinin gerçekleştirilmesi tekniklerinin öğrenilmesi
- Biyoteknolojik üretimlerde protein karakterizasyonunun öğrenilmesi
1. Eğitim: Biyoteknolojik Üretimlerde İyi Üretim Uygulamaları GMP Uzmanlık Eğitimi (Çevrimiçi ve Canlı )
Bu eğitimi kamptan ayrı tek olarak satın alabilirsiniz. Eğer eğitimi tek olarak satın almak istiyorsanız buraya tıklayınız.
Eğitim Tarihi ve Saati: 4-5 Eylül 2024; Saat 20.00-23.00 (6 Saat)
Eğitmen: Gamze Kalelioğlu Akbulut
Eğitimin Amacı;
Modern biyoteknoloji dünyasında yerinizi sağlamlaştırmak için adım atın! GMP (İyi Üretim Uygulamaları) uzmanlık eğitimimiz, en son teknolojilerle donatılmış yoğun ve etkileyici bir deneyim sunuyor. Eğitim ile kariyer fırsatlarında bir adım öne geçin!
Bu eğitim ile biyoteknolojik üretim sektörlerinde GMP sisteminin gerekliliklerinin öğrenilmesi ve sektöre özel örneklerle pekiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu eğitim biyoteknolojik üretim alanlarında çalışan veya çalışmak isteyenlerin uzmanlık seviyelerini artırmak için tasarlanmıştır. Eğitim, tamamen deneyime dayalı profesyonel ve akademik bilgilerle desteklenmiştir.
Konu Başlıkları;
GMP nedir?
Biyoteknolojik ürünlerin endüstriyel üretimlerinde GMP’nin önemi nedir?
GMP Temel gereklilikleri nelerdir
GMP Temel gerekliliklerinin biyoteknolojik üretimlere uygun olarak tek tek açıklanması
Kalite sistemi nasıl olmalıdır?
Personel yapısı, eğitimleri ve kalifikasyonları nasıl olmalıdır?
GMP temizlik sınıfları ve alanlara giriş çıkış kuralları
Tesisler ve ekipmanların yerleşimi, validasyonu ve temizliği nasıl olmalıdır?
Dokümantasyon sisteminde dikkat edilecek noktalar
Biyoteknolojik ürünlerin üretimi nasıl olmalıdır?
Kalite kontrol sistemleri
Fason faaliyetler ve tedarikçilerin durumu
İade, şikayet ve geri çekmeler için uygulanacak aksiyonlar
İç denetim
Biyoteknolojik üretim sürecinde uygunsuzlukların tanımı ve sınıflandırılması
Uygunsuzlukların değerlendirilmesi ve kök neden analizi
Örneklemeler
Soru&Cevap
2. Eğitim: İyi Laboratuvar Uygulamaları GLP Eğitimi (Çevrimiçi ve Canlı)
Bu eğitimi kamptan ayrı tek olarak satın alabilirsiniz. Eğer eğitimi tek olarak satın almak istiyorsanız buraya tıklayınız.
Eğitim Tarihi ve Saati: 6 Eylül 2024; Saat 20.00-22.00 (2 Saat)
Eğitmen: Orhan Çakan
Eğitimin Amacı;
Çevrimiçi ve canlı sunulan eğitim ile, İyi Laboratuvar Uygulamaları (GLP) uygulama esaslarını ve prosedürlerini öğrenin, laboratuvar uzmanlık seviyenizi geliştirin.
İyi Laboratuvar Uygulamaları (GLP); klinik dışı laboratuvar çalışmalarının kalitesini ve bütünlüğünü sağlamayı amaçlayan bir dizi ilkedir. Sağlık ve çevre güvenliği planlamalarının yapılması, izlenmesi, kayıt altına alınması, arşivlenmesi ve rapor edilmesi şartlarını ve yönetim unsurlarını içeren bir kalite yönetim sistemi çerçevesinde yapılır.
GLP; Laboratuvar hizmetlerinin doğru, tekrarlanabilir, güvenilir, izlenebilir ve kaliteli olması için uygulanacak doğru tekniklerin ve yöntemleri kullanılmasını gerektiren bir sistemdir.
İlaç, gıda, kozmetik, medikal, biyoteknoloji, kimya sektörü vb. alanlar başta olmak üzere insan ve çevre sağlığını ilgilendiren analizler yapan laboratuvarlar, İyi Laboratuvar Uygulamaları (GLP) sistemini kurmalı ve gerekli standartlara uygun faaliyetlerini sürdürmelidir.
GLP Sisteminin gerekliliği temelde şu şekilde açıklanabilir;
- Sanayide üretilen ve kullanılan tüm kimyasalların ve bu kimyasallar ile üretilen ürünlerin güvenilir test verilerinin ülkeler arasında karşılıklı bir şekilde tanınması ve geçerli olabilmesi için ön şart olan güvenilirlik ve kaliteyi sağlamak.
- Gereksiz test tekrarlarını önlemek, kaynak ve zaman israfını azaltmak.
- Kimyasal maddelerin ve ürünlerin çevreye ve insan sağlığına yaptığı etkileri tespit etmeye yönelik test verilerinin karşılaştırılabilir nitelikte olmasını ve ülkeler arası kabul edilebilir olmasını sağlamak.
Eğitim Konu Başlıkları;
- GLP Kavramı ve Tarihçesi
- GLP Felsefesi Nedir ve Amaçları Nelerdir?
- Kalite Sisteminde GLP’nin Yeri
- GLP Neden Gereklidir?
- GLP’de Kavramlar, Terimler ve Tanımlar
- GLP’de Organizasyonel Yapı, Görev ve Sorumluluklar
- GLP İlkeleri
- GLP’nin Ana Öğeleri
- GLP Bölümlerinin İncelenmesi
- Test laboratuvarı yönetimi ve personelinin sorumluluklar
- Kalite güvence programı ve kalite güvence personelinin sorumluluklar
- Tesislerin yapısı, yerleşimi, özellikleri
- Cihaz, malzeme, reaktifler
- Test sistemleri (Fiziksel, kimyasal, biyolojik)
- Test ve referans maddeler
- Standart çalışma prosedürleri
- Çalışma performansı
- Sonuçların rapor edilmesi
- Kayıtların ve materyalin saklanması, arşivlenmesi
3. Eğitim: Laboratuvar Güvenliği ve Çalışma Kuralları Eğitimi (Çevrimiçi ve Kayıttan)
Bu eğitimi kamptan ayrı tek olarak satın alabilirsiniz. Eğer eğitimi tek olarak satın almak istiyorsanız buraya tıklayınız.
Eğitim Tarihi: Satın alma işleminden sonra adınıza tanımlanacaktır. Uygulamalı eğitimden önce eğitimi kayıttan izlemeniz ve sertifika sınavınıza girmeniz gerekmektedir.
Eğitmen: Orhan Çakan
Eğitimin Amacı;
Çevrimiçi ve kayıttan sunulan eğitim ile laboratuvarda kendi güvenliğiniz ve analizlerin güvenliği için gerekli çalışma tekniklerini öğrenin.
Eğitim, sektörde ihtiyaç duyulan ve aranan niteliklerin başında gelen laboratuvar güvenliği yaklaşımları dikkate alınarak hazırlanmıştır.
Eğitim sonunda laboratuvar güvenliği için gerekli olan temel çalışma prensiplerinin öğrenilmesi hedeflenmektedir.
Eğitim Konu Başlıkları;
- Laboratuvar Güvenlik Kavramı
- Genel Laboratuvar Güvenlik Kuralları
- Güvenlik Sembolleri
- Tehlike/Risk Kontrolü Yaklaşımı
- Kişisel Koruyucu Donanım Kullanımı
- Kimyasalların Güvenli Kullanımı ve Depolanması
- Sürekli Eğitim Yaklaşımı
- Soru-Cevap
4. Eğitim: Doğru Kimyasal Kullanımı ve Çözelti Hazırlama Teknikleri Eğitimi (Çevrimiçi ve Kayıttan)
Bu eğitimi kamptan ayrı tek olarak satın alabilirsiniz. Eğer eğitimi tek olarak satın almak istiyorsanız buraya tıklayınız.
Eğitim Tarihi: Satın alma işleminden sonra adınıza tanımlanacaktır. Uygulamalı eğitimden önce eğitimi kayıttan izlemeniz ve sertifika sınavınıza girmeniz gerekmektedir.
Eğitmen: Orhan Çakan
Eğitimin Amacı;
Çevrimiçi ve kayıttan sunulan eğitim ile analiz güvenliğiniz için gerekli olan kimyasal kullanımı ve doğru çözelti hazırlama teknikleri yaklaşımlarını öğrenin. Uzmanlık seviyenizi bir üst düzeye çıkartın.
Eğitim ile laboratuvar uzmanlık seviyenizi arttırın. Kimyasalları tanıyın, doğru teknikler ile güvenilir analizler gerçekleştirin.
Çözeltilerin en önemli girdisi kimyasallardır. Analizlerimizin doğru, güvenilir ve tekrarlanabilir olması için uygun şartlarda ve doğru şekilde depolanması ve hazırlanması gerekir.
Eğitim ile laboratuvarlarda kullanılan kimyasalların analizler, insan, çevre ve çalışma güvenliği açısından doğru kullanımı ve doğru çözelti hazırlama teknikleri anlatılacaktır.
Konu Başlıkları;
- Kimyasal Sınıflandırılması
- Kimyasalların Uyarı Sembolleri ve Güvenlik Bilgi Formu (MSDS /SDS/GBF)
- Kimyasalların Doğru Kullanımı ve Depolanması
- Kimyasalların Etiketlenmesi
- Kimyasal Tehlike ve Risk Kavramları
- Risk Değerlendirme
- Çözeltiler ve Yaygın Kullanılan Çözelti Çeşitleri
- Doğru Çözelti Hazırlama Teknikleri
- Çözelti hazırlamada yapılan yaygın hatalar ve çözümleri
5. Eğitim: Toplam Kalite Kavramı ve Laboratuvarda Kalite Yaklaşımı (Çevrimiçi ve Kayıttan)
Bu eğitimi kamptan ayrı tek olarak satın alabilirsiniz. Eğer eğitimi tek olarak satın almak istiyorsanız buraya tıklayınız.
Eğitim Tarihi: Satın alma işleminden sonra adınıza tanımlanacaktır. Uygulamalı eğitimden önce eğitimi kayıttan izlemeniz ve sertifika sınavınıza girmeniz gerekmektedir.
Eğitmen: Orhan Çakan
Eğitimin Amacı;
Bu eğitim ile; toplam kalite yönetim felsefesi, laboratuvarda kalite kavramı ve kalite yönetim sistemi yaklaşımı öğrenilmesi hedeflenmektedir.
Kalite için laboratuvarın öneminin vurgulandığı eğitimde kalite felsefesinin gerekliliği ve uygulama şekilleri en ince detayına kadar anlatılmaktadır.
Eğitim Konu Başlıkları;
- Kalite Kavramı ve Tarihçesi
- Kalite Yönetim Felsefesi
- Toplam Kalite Yaklaşımı
- Kalite Kavramı Üzerine Yaklaşımlar
- Deming Döngüsü
- Kaizen Felsefesi
- Sürekli Gelişme
- Laboratuvarda Kalite Yaklaşımı ve Kalite İçin Laboratuvarın Önemi
- Toplam Kalite Yönetiminde Eğitim
- Toplam Kalite Yönetiminde Kazanımlar ve Yapılan Hatalar
6. Eğitim: İyi Tartım Uygulamaları Eğitimi (Çevrimiçi ve Kayıttan)
Bu eğitimi kamptan ayrı tek olarak satın alabilirsiniz. Eğer eğitimi tek olarak satın almak istiyorsanız buraya tıklayınız.
Eğitim Tarihi: Satın alma işleminden sonra adınıza tanımlanacaktır. Uygulamalı eğitimden önce eğitimi kayıttan izlemeniz ve sertifika sınavınıza girmeniz gerekmektedir.
Eğitmen: Orhan Çakan
Sponsor: Mettler Toledo Türkiye
Eğitimin Amacı;
İyi Tartım Uygulamaları (Good Weighing Practice) Eğitimi ile tartım proseslerinizi geliştirin, tartım güvenliğinizi arttırın.
Eğitim laboratuvarlarda sıklıkla kullanılan semi,micro, hassas ve analitik terazilerin doğru ve güvenilir kullanımda gerekli prosedürleri öğrenmeniz için tasarlanmıştır.
Eğitim ile tartım proseslerinizi iyileştirin, sonuçlarınızı güvence altına alın.
Tartım doğruluğunu etkileyen tüm faktörler analiz sonuçları üzerinde olumsuz etkilerde bulunabilir. Dolayısıyla laboratuvar terazileriyle çalışırken izlenmesi gereken kuralları bilmek çok önemlidir.
Eğitim Konu Başlıkları;
- Tartım kavramı ve tartım doğruluğu
- Minimum tartım değeri
- Terazi çeşitler
- Tartımı etkileyen faktörler
- Terazi konumlandırılması
- Terazi temizliği
- Doğru tartım teknikleri
- Terazi günlük doğrulama işlemleri
- Sorun giderme teknikleri
7. Eğitim: İyi Pipetleme Teknikleri Eğitimi (Çevrimiçi ve Kayıttan)
Bu eğitimi kamptan ayrı tek olarak satın alabilirsiniz. Eğer eğitimi tek olarak satın almak istiyorsanız buraya tıklayınız.
Eğitim Tarihi: Satın alma işleminden sonra adınıza tanımlanacaktır. Uygulamalı eğitimden önce eğitimi kayıttan izlemeniz ve sertifika sınavınıza girmeniz gerekmektedir.
Eğitmen: Orhan Çakan
Sponsor: Mettler Toledo Türkiye
Eğitimin Amacı;
Eğitim ile mikropipet kullanım süreçlerinizi iyileştirin, sonuçlarınızı güvence altına alın.
Mikropipetler hemen hemen birçok laboratuvarda yoğun kullanılan, düşük hacimlerde çalışılabilen hacimsel ölçüm ekipmanlarıdır. Çok küçük hacimlerde hassas ölçümler ile çalışıldığı için doğru kullanımları, sonuçların güvenilirliği üzerinde oldukça etkilidir.
Eğitim ile, pipet kullanımında dikkat etmeniz gerekenler, yaygın hatalar ve çözümleri üzerinde tüm detayları öğrenmeniz hedeflenmektedir.
Eğitim Konu Başlıkları;
- Pipet çeşitleri ve özellikleri
- Pipetleme teknikleri
- Pipetlemeyi etkileyen faktörler
- Doğru pipetleme teknikleri
- Pipetlemede sorun giderme yaklaşımı
- Mikropipet kullanımından kaynaklı hastalıkların önlenmesi için bilinmesi gerekenler
- Yaygın hatalar ve çözümleri
8. Eğitim: Fermantasyon Teknolojileri, Mikrobiyal Proseslerde Ölçek Büyütme ve Üretim Teknikleri Eğitimi (Yüz Yüze Uygulamalı veya Hibrit Katılım Seçeneği İle)
Bu eğitimi kamptan ayrı tek olarak satın alabilirsiniz. Eğer eğitimi tek olarak satın almak istiyorsanız buraya tıklayınız.
Eğitim Tarihi ve Saati: 7-8 Eylül 2024; Saat 11.00-19.00 (2 gün, 16 Saat)
Eğitmen: Bengü Demirci
Sponsor: Fermentör ve inkübatör sponsoru Bilim Laboratuvar Cihazları, otoklav sponsoru Nüve Laboratuvar Cihazları
Eğitim Amacı;
Bu eğitim Bilim Laboratuvar Cihazları'nın Türkiye tek yetkili distribitörü olduğu Infors marka fermentör sistemleri ile uygulamalı olarak gerçekleştirilecektir. Bu eğitimin amacı, katılımcılara biyoreaktörlerin tasarımı, kullanımı ve optimize edilmesi konusunda derinlemesine bilgi ve beceri kazandırmaktır. Kursiyerler, biyoreaktörlerin farklı tiplerini ve uygulamalarını öğrenecek, biyoteknolojik süreçlerin yönetimi ve optimizasyonu konusunda yetkinlik kazanacak ve laboratuvar ortamında uygulamalı deneyimler edineceklerdir.
Eğitim Kazanımlar;
- Mikrobiyal büyüme ve büyüme kinetiğinin ilkelerini anlamak
- Çeşitli besiyeri bileşenlerinin ne olduğunu ve işlevlerini anlayın
- Protein ifadesini ve üretimini anlamak
- Fermentörlerin kritik bileşenlerini tanımlayın: nasıl çalışırlar ve kullanılırlar
- Bir fermentörün kurulumu, hazırlanması, sterilizasyonu ve aşılanması
- Karıştırma çalışmalarının nasıl yapıldığını ve nedenini anlayın
- Ölçek büyütme sırasında dikkate alınması gereken kritik özellikleri anlayın
- Fermentör hasatında kullanılan prosedürleri tanımlayın
Eğitimin Konu Başlıkları:
1. Gün Programı;
Teorik Dersler,
- Biyoproses Geliştirilmesi ve Optimizasyonu
- Upstream Prosesinde Ölçek Büyütme ve Karşılaşılan Sorunlar
Uygulama Dersleri;
- Önkültür Hazırlanması
- Fermentör Donanımı, Tanıtımı
- Fermentörün Hazırlık Aşaması ve Sterilizasyonu
- Besi Yeri ve Filtre Sterilizasyonu
2. Gün Programı
Teorik Dersler;
- Downstream Proseslerinde Ölçek Büyütme ve Karşılaşılan Sorunlar
- Ticarileşmeye Giden Yolda Biyoproseslerin Teknoekonomik Parametrelerinin Belirlenmesi ve Analizi
Uygulama Dersleri;
- İnokülasyon: Kritik Proses Parametrelerinin Örneklenmesi, İzlenmesi ve Kontrolü,
- Hücre Büyümesi ve Metabolitlerin Çevrimdışı Analitiği
- Örnek Alma ve Analiz
9. Eğitim: UV-Vis Spektrofotometre Kullanıcı Eğitimi (Yüz Yüze Uygulamalı veya Hibrit Katılım Seçeneği İle)
Bu eğitimi kamptan ayrı tek olarak satın alabilirsiniz. Eğer eğitimi tek olarak satın almak istiyorsanız buraya tıklayınız.
Eğitim Tarihi ve Saati: 14 Eylül 2024; Saat 11.00-15.00 (4 Saat)
Eğitmen: Haluk Çelik
Sponsor: Mettler Toledo Türkiye
Eğitim İçeriği;
Spektroskopi Tanımı;
- UV-Vis Spektroskopi Nedir?
- UV-Vis Spektrometre’nin Çalışma Prensibi ve Kısımları
- UV-Vis Spektrometre’nin Avantajları ve Kullanım Alanları
Örnek Analizler;
- DNA, RNA ve Protein örneklerinde konsantrasyon ve saflık ölçümleri (Önceden hazırlanmış örnekler kullanılacaktır)
- Folin-ciocalteu yöntemi ile toplam fenolik bileşik analizi (Laboratuvarda uygulamalı yapılacaktır)
- Klorofil izolasyonu ve spektrofotometrik analizi (Laboratuvarda uygulamalı yapılacaktır)
- Biyoteknolojik analizlerde spektrofotometre kullanımı, örnek analizler, doğrusallık çizimi ve numune analizi ile hesaplamalar
- Spektrumların Değerlendirilmesi
- Örnek Spektrumlar
10. Eğitim: Biyogüvenlik Kabini Kullanımı ve Aseptik Koşulların Sağlanması Eğitimi (Yüz Yüze Uygulamalı veya Hibrit Katılım Seçeneği İle)
Bu eğitimi kamptan ayrı tek olarak satın alabilirsiniz. Eğer eğitimi tek olarak satın almak istiyorsanız buraya tıklayınız.
Eğitim Tarihi ve Saati: 14 Eylül 2024; Saat 15.00-19.00 (4 Saat)
Eğitmen: Haluk Çelik
Eğitim Amacı;
Bu eğitim ile uygulamalı olarak BSL2 seviye biyogüvenlik kabini ile çalışma ve bu çalışmalarda aseptik koşulların sağlanması öğrenilecektir.
Konu Başlıkları;
- BSL seviyeleri
- BSL seviyelerine göre sterilite koşulları
- BSL seviyelerine göre güvenlik önlemleri
- BSL kabinin temizlenmesi ve çalışmaya hazırlanması
- Çeşitli senaryolar üzerinden uygulamalı kullanım
- Mikrobiyoloji laboratuvarlarında aseptik koşulların sağlanması (Uygulamalı ve teorik gösterim)
11. Eğitim: Biyoteknolojik Üretimlerde Filtrasyon Teknolojileri Eğitimi (Yüz Yüze Uygulamalı veya Hibrit Katılım Seçeneği İle)
Bu eğitimi kamptan ayrı tek olarak satın alabilirsiniz. Eğer eğitimi tek olarak satın almak istiyorsanız buraya tıklayınız.
Eğitim Tarihi ve Saati: 15 Eylül 2024; Saat 11.00-19.00 (8 Saat)
Eğitmen: Uzm. Biyolog Erol Aydın
Sponsor: SteelPore Filtrasyon Teknolojileri
Eğitimin Amacı;
Bu eğitim, biyoteknolojik üretim süreçlerinde kullanılan filtrasyon teknikleri konusunda uzmanlaşmanız için eşsiz bir fırsat sunuyor! Alanında lider sektörün önde gelen profesyonellerinin verdiği eğitimlerle, biyoteknolojik üretim proseslerinde filtrasyon tekniklerini ve teknolojilerini tüm detayları ile öğreniniz.
Eğtiim ile, biyoteknolojik üretim proseslerini uygulamalı olarak öğrenerek uzmanlık seviyenizi zirveye taşıyın. Biyoteknoloji dünyasında bir adım öne çıkmak ve kariyerinizi bir üst seviyeye taşımak için bu benzersiz kampı kaçırmayın!
Bu eğitim ile biyoteknolojik üretimlerde elde edilen nihai ürünlerde uygulanan filtrasyon sistemlerinin ve uygulamalarının öğrenilmesi hedeflenmektedir.
Eğtiim Konu Başlıkları;
- Filtrasyon tekniği ve uygulamaları
- Filtrasyon çeşitleri
- Uygulamalı ürün filtrasyon işlemleri
- Biyoteknolojik üretimlerde yaygın kullanılan filtrasyon tekniklerinin uygulamaları
12. Eğitim: Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi Temel Kullanıcı Eğitimi (Yüz Yüze Uygulamalı veya Hibrit Katılım Seçeneği İle)
Bu eğitimi kamptan ayrı tek olarak satın alabilirsiniz. Eğer eğitimi tek olarak satın almak istiyorsanız buraya tıklayınız.
Eğitim Tarihi ve Saati: 21 Eylül 2024; Saat 11.00-19.00 (8 Saat)
Eğitmen: Orhan Çakan
Eğitimin Amacı;
Yüz yüze ve uygulamalı gerçekleştirilen Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi (HPLC) eğitimi ile HPLC bilginizi bir üst seviyeye çıkartın. HPLC sisteminde uzmanlık kazanın. Kariyer fırsatlarında bir adım öne geçin.
Bu eğitim kursiyerlere, biyoteknolojik üretimlerden elde edilen ürünlerin HPLC sistemleri ile analizlerini yapabilecek temel seviye uzmanlık bilgilerini kazandırmak üzere tasarlanmıştır.
Tecrübeye dayalı profesyonel, akademik ve teknik bilgiler ışığında güvenilir ve tekrarlanabilir analiz sonuçları için HPLC sisteminin doğru ve etkin kullanımının anlatıldığı eğitim ile uzmanlık seviyenizi bir üst düzeye çıkartın.
Eğitim ile; analitik laboratuvarlarda yoğun olarak kullanılan HPLC sistemini tüm detaylarıyla öğrenecek ve genel hatları ile kullanımına vakıf olacaksınız.
Kazanılması hedeflenen başlıca yetkinlikler;
- Kromatografi ve spektroskopi kavramlarının öğrenilmesi
- Genel bileşenler
- Yaygın kullanılan dedektörler, çalışma prensipleri ve dedektör seçimi
- Sistemin analize hazırlanması, analizin gerçekleştirilmesi ve sistemin temizlik ve bakım işlemleri
- Sorun giderme yaklaşımları
- Metot oluşturma, proses işlemleri ve raporlama
- HPLC sistemine kolon seçimi, kolon yıkama, şartlama ve saklama işlemleri
Eğitim İçeriği;
- HPLC Sistemine Genel Bakış
- Kromatografi Teorisi ve Ayrım Mekanizmaları
- Sıvı Kromatografi Sisteminde Önemli Parametreler
- HPLC Sisteminde Yaygın Kullanılan Dedektörler
- Spektroskopi Teorisi
- HPLC Sistemi Kolon Seçimi ve Kullanımı
- HPLC Sistemine Numune ve Hareketli Faz Hazırlama
- HPLC Sisteminin Analize Hazırlanması, Bakım ve Temizlik İşlemleri
- Örnek analiz çalışması, hesaplama ve proses işlemleri
- HPLC Sistemi Sorun Giderme Teknikleri
13. Eğitim: Biyoteknoloji Üretim Proseslerinde Protein Karakterizasyonu Eğitimi (Yüz Yüze Uygulamalı veya Hibrit Katılım Seçeneği İle)
Bu eğitimi kamptan ayrı tek olarak satın alabilirsiniz. Eğer eğitimi tek olarak satın almak istiyorsanız buraya tıklayınız.
Eğitim Tarihi ve Saati: 22 Eylül 2024; Saat 11.00-19.00 (8 Saat)
Eğitmen: Serkant Kılıçkap
Sponsor: Teknikus Seperasyon ve Saflaştırma Çözümleri
Biyoteknolojik üretim süreçlerinde, proteinlerin doğru ve etkili bir şekilde karakterize edilmesi, ürün kalitesinin ve etkinliğinin sağlanmasında kritik bir rol oynamaktadır.
Bu eğitim, katılımcılara biyoteknoloji alanında kullanılan protein karakterizasyon teknikleri hakkında derinlemesine bilgi ve uygulamalı deneyim kazandırmayı hedeflemektedir.
Eğitimin Temel Amaçları Şunlardır:
Teorik Bilgi Kazanımı:
- Protein karakterizasyonu konusundaki temel prensipler ve yöntemler hakkında katılımcılara kapsamlı bilgi sunmak.
- Proteinlerin kimyasal ve fiziksel özelliklerini anlamak ve bu özelliklerin üretim süreçlerine nasıl entegre edildiğini açıklamak.
Uygulamalı Deneyim:
- Laboratuvar ortamında gerçekleştirilecek uygulamalarla, katılımcılara protein analiz tekniklerini sıvı kromatografisi sistemi kullanımı ile bizzat deneyimleme fırsatı sunmak.
Veri Analizi ve Yorumlama:
- Protein analizinden elde edilen verilerin doğru bir şekilde analiz edilmesi ve yorumlanması konusunda katılımcılara rehberlik etmek.
- Protein karakterizasyon sonuçlarının biyoteknolojik üretim süreçlerine nasıl uygulanabileceğini ve süreç optimizasyonu için nasıl kullanılabileceğini göstermek.
Güncel Teknolojiler ve Uygulamalar:
- Biyoteknoloji alanındaki son gelişmeleri ve yeni teknolojileri tanıtmak.
- Protein karakterizasyonunda kullanılan ileri düzey analitik teknikler ve cihazlar hakkında bilgi vermek.
Bu eğitim, biyoteknoloji ve ilgili alanlarda çalışan/çalışmak isteyen profesyonellere, araştırmacılara ve öğrencilerle birlikte, biyoteknolojik üretim süreçlerinde protein karakterizasyonu konusunda yetkinlik kazandırmayı amaçlamaktadır. Eğitimin sonunda katılımcılar, protein karakterizasyonu konusunda teorik bilgiye ve pratik becerilere sahip olacak, bu bilgileri kendi çalışma alanlarında etkili bir şekilde uygulayabileceklerdir.
Eğitim Konu Başlıkları;
- Biyoteknolojide üretim süreçleri ve uyugulanan analitik yöntemler
- Protein karakterizasyonu ve yöntemleri
- Protein analizlerinde kullanılan farklı kromatografik tekniklerinin incelenmesi
- Boyut kromatografisi ile safsızlık ve miktar tayini analizleri
- Uygulamalı olarak bir protein numunesinin hazırlanması ve HPLC sisteminde analizinin gerçekleştirilmesi
- HPLC kromatografi sonuçlarının yorumlanması, heseplamalarının yapılması ve proses işlemlerinin gerçekleştiirlmesi
Bu Kamp Eğitimlerine Kimler Katılmalı;
Bu kamp, prokaryotik ve ökaryotik konakçılardaki biyolojik sistemler alanlarıyla ilgilenen profesyoneller ve bu alanda profesyonel olmak isteyenler için hazırlanmıştır. Müfredattanfaydalanacak katılımcılar şunlardır:
- Biyoteknoloji alanında üretim yapan sektörlerin üretim, kalite kontrol veya Ar&Ge laboratuvarlarında veya üniversitelerin ve enstitülerin araştırma laboratuvarlarında çalışanlar ve çalışmak isteyenler.
Mikrobiyal, memeli ve biyolojik sistemlerle ilgili zorlukları çözmek isteyen biyologlar,
En son biyokimyasal teknolojileri ve stratejileri benimsemek isteyen kimyagerler,
Endüstriyel fermantasyon ve hücre kültürlerini içeren problemleri çözen mikrobiyologlar,
Biyoproses paradigması genelinde endüstriyel uygulamaları iyileştirmek için çalışan biyokimyacılar
Bu sistemlerle ilgilenen, çalışan ve bilgi düzeyini arttırmak isteyen herkes bu kampa katılabilir.
NOT: Katılımcıların modern biyoloji, genetik, biyokimyasal mühendislik ve biyokimyanın bazı genel yönlerine aşina olmaları tavsiye edilir. Kursun mühendislik yönleriyle ilgilenmek için bazı genel matematik bilgisi de tavsiye edilir.
Eğitimle İlgili Diğer Detaylar;
Eğitim Lab Akademi Uzaktan Eğitim Platformu sistemimizden çevrimiçi, canlı ve/veya eş zamanlı olarak Lab Akademi Maltepe/İstanbul Deneyim ve Eğitim Merkezimizden yüz yüze ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecektir.
Kayıt sırasında mailinizin doğru yazıldığından ve kayıt onay mailini aldığınızdan emin olunuz. Eğer kayıt onay maili almadıysanız mail adresiniz yanlış yazılmış olabilir.
Çevrimiçi, canlı eğitimlerde eğitimden 1 saat önce, uygulamalı eğitimlerde ise eğitimden en erken 12 saat önce sizlere katılım ile ilgili tüm detaylar mail olarak iletilecektir. Lütfen spam, gereksiz, reklam ve tanıtım klasörlerinizi kontrol ediniz. Eğer hala mail gelmediğini düşünüyorsanız lütfen aşağıdaki mail adresinden bizimle iletişime geçiniz.
Eğitim Lab Akademi Dijital Eğitim Platformu üzerinden gerçekleşmektedir. Bu platform için eğitim öncesi size gönderilecek link üzerinden ayrıca kullanıcı adı ve şifre belirlemelisiniz.
Eğitimin açılabilmesi için eğitime en az 5 kayıt olması şartı aranmaktadır. En az katılımcı şartını sağlamayan eğitimler bir sonraki eğitim ile birleştirilir. Bu durumda eğitimden 24 saat önce tarafınızı e-posta ve/veya telefon ile aranarak bilgi verilir.
Eğitime katılmak için herhangi bir yazılıma ihtiyaç yoktur ve istediğiniz platformdan güncel bir Chrome tarayıcıdan bağlanabilirsiniz.
Eğitim ile ilgili her türlü soru, görüş ve önerileriniz için info@labakademi.com adresine mail atabilirsiniz.
ÖNEMLİ NOT: Sertifikalar eğitim sonrası sertifika sınavının tamamlanması ile sistem tarafından hemen üretilir ve mail yolu ile tarafınıza PDF formatta iletilir. Ayrıca; uzaktan eğitim platformumuzdan da oluşturulan sertifikayı PDF olarak dilediğiniz zaman bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Mail gelmediğini düşünüyorsanız spam gereksiz ve reklam-tanıtım kutularınızı kontrol ettikten sonra her türlü talep, soru, görüş ve öneriniz için yukarıdaki mail adresinden lütfen bizimle iletişime geçiniz. Size en hızlı şekilde dönüş yapılacaktır.