Ara
Türk Lirası
RSS

'2022' 'Ağustos' blog yazısı

Biyoinformatik Nedir?
Yorumlar (0) Biyoinformatik Nedir?
Biyoinformatik disiplini, bilgisayar ve biyolojik bilimleri birleştirirerek, biyoloji temelli soruları yanıtlamaktadır. İlk olarak 1968 yılında kullanılan biyoinformatik terimi, aynı zamanda "hesaplamalı biyoloji" olarak da anılmaktadır. Biyoinformatik, özellikle moleküler genetik ve genomiğe uygulanan bir alan olup, bilgisayar kullanılarak biyokimyasal ve biyolojik bilgilerin toplanması, sınıflandırılması, depolanması, analizini ve yorumlanmasını kapsamaktadır.
Gaz Kromatografisi (GC) Kolonlarında Sorun Giderme
Yorumlar (0) Gaz Kromatografisi (GC) Kolonlarında Sorun Giderme
GC kolonlarının her zaman mükemmel performans göstermesini dilesek de, kötü pik şekilleri ve düşük ayrımla karşılaştığımız birçok problem olabilir. Böyle bir durumda, sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini bilmek zor olabilir. Bu blog yazımızda, GC kolonlarında sorun gidermeye yönelik en önemli ipuçlarını ele alacağız.
Jel Elektroforezi Nedir?
Yorumlar (0) Jel Elektroforezi Nedir?
Elektroforez, DNA gibi yüklü molekülleri boyutlarına göre ayırmak için laboratuvarda yaygın olarak kullanılan bir tekniktir. Jel elektroforezi, DNA, RNa ve proteinler gibi yüklü molekülleri büyüklüklerine göre ayırmak için laboratuvarlarda yaygın olarak kullanılan bir tekniktir. Üzerinden bir elektrik akımı geçtiğinde, yüklü moleküller bir jel içerisinde hareket eder. Jelin bir ucunun pozitif, diğer ucunun negatif yüklü olması için jel boyunca bir elektrik akımı uygulanır.
HPLC Kullanıcısı İçin Maliyet Tasarrufu İpuçları
Yorumlar (0) HPLC Kullanıcısı İçin Maliyet Tasarrufu İpuçları
HPLC analizi , pahalı mobil faz çözücülerin kullanımını ve kolon, numune ve çözücü filtreleri, şişeler, cam malzemeler vb. gibi sarf malzemeleri üzerinde tekrar eden maliyetleri içerir. HPLC operasyonunda yer alan maliyetler, laboratuvar çıktısı ve işletme maliyetleri açısından gruplandırılabilir. Bu makalenin amacı, sonuçların kalitesinden ödün vermeden maliyetleri azaltmak için bazı yararlı ipuçları sunmaktır.
HPLC Sisteminde Sorunsuz Çalışmak İçin İpuçları
Yorumlar (0) HPLC Sisteminde Sorunsuz Çalışmak İçin İpuçları
HPLC, karmaşık organik bileşiklerin ayrılması ve tanımlanması ile uğraşan laboratuvarlarda ana destek sistemidir. Sanayi sektöründe, bazı laboratuvarlar, Kalite kontrol ve Ar-Ge bölümlerinde, yılda 365 gün 7 gün 24 saat çalışan birçok HPLC sistemi ile donatılmıştır. Bu sistemlerin kapalı kalma süresi, üretim ve adam-saat kaybı açısından çok pahalı olduğunu kanıtlıyor. Bu nedenle HPLC sistemlerini çalışır durumda tutmak son derece önemli hale geliyor.