Ara
Türk Lirası
Tüm Kategoriler
    Menu Kapat
    RSS

    '2022' 'Şubat' blog yazısı

    Sıvı Kromatografisi Kütle Dedektörlerinin (LC-MS)  Temel Bileşenleri
    Yorumlar (0) Sıvı Kromatografisi Kütle Dedektörlerinin (LC-MS) Temel Bileşenleri
    Yaygın MS dedektörleri, elektron çoğaltıcı ve mikro kanallı plaka (MCP) ile birlikte ikincil elektron emisyon işlemi ile çalışırlar. LC kromatogramı ile birlikte, dedektöre ulaşan iyon miktarı bir sinyal yoğunluğuna dönüştürülür ve bilgisayara gönderilir. İyon yönlendirici, kütle analizörü ve dedektörün tümü MS'de bir vakum içinde yer alır. Vakumda tutularak üretilen iyonlar, minimum çarpışma ve kayıpla MS'ye aktarılabilir, analiz edilebilir ve tespit edilebilir.
    Sıvı Kromatografisi Kütle Dedektörlerine (LC-MS) Genel Bakış
    Yorumlar (0) Sıvı Kromatografisi Kütle Dedektörlerine (LC-MS) Genel Bakış
    Sıvı kromatografisi (LC), ilk olarak 1900'lerin başında Rus botanikçi Mikhail Semyonovich Tswett tarafından gösterilen bir ayırma tekniğidir. LC, bir numunenin bileşenlerini, sabit faz ve hareketli faz yardımıyla tutma gücündeki farklılıklara göre ayırır.
    Laboratuvarlar Çevresel Karbon Ayak İzini Nasıl Etkiler?
    Yorumlar (0) Laboratuvarlar Çevresel Karbon Ayak İzini Nasıl Etkiler?
    Sürdürülebilirlik günümüzün neredeyse en önemli konularından birisi ve laboratuvar yöneticileri için de oldukça önemli bir konu. Günümüzde birçok şirket karbon ayak izini azaltmak için çeşitli girişimlerde bulunuyor. Genel yaklaşım üretim, atıklar, enerji ve su tüketimi üzerinde yoğunlaşmış gibi görünüyor. Oysa üretim yapan her firma en az bir ve bazen birden çok laboratuvara sahip. Laboratuvarlar aslında karbon ayak izinin arttırılmasında buz dağının görünmeyen kısmını oluşturuyor. Bu açıdan düşündüğümüzde laboratuvarlar şirketin sürdürülebilirlik hedeflerine dahil edilmesi gereken kilit noktalardan birisidir.
    HPLC Analizlerinde Kullanılan Solventlerin Önemi
    Yorumlar (0) HPLC Analizlerinde Kullanılan Solventlerin Önemi
    HPLC, araştırma, endüstriyel ve ticari test laboratuvarlarında çok yönlü bir analiz tekniği olarak kendini kanıtlamıştır. Konuyla ilgili dergi ve yayınların kanıtladığı gibi, uygulama alanı her geçen gün artmaktadır. Bununla birlikte, sonuçlarda yüksek güvenilirlik, yalnızca düzenli kalibrasyon ve bakım programlarına bağlı kalmaya ek olarak yüksek saflık dereceli malzemeler kullanılması ile sağlanabilir.
    Gaz Kromatografisi (GC) Sistemi ve Temel Çalışma Prensipleri
    Yorumlar (0) Gaz Kromatografisi (GC) Sistemi ve Temel Çalışma Prensipleri
    Gaz kromatografisi (GC), gaz, sıvı ve katı numunelere (ısı ile buharlaştırılan bileşenler) uygulanabilen analitik bir tekniktir. GC sistemi kullanılarak bir bileşikler karışımı analiz edilirse, her bir bileşik ayrılabilir ve nicelenebilir.
    Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi (HPLC) Nedir?
    Yorumlar (0) Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi (HPLC) Nedir?
    HPLC, Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisinin kısaltmasıdır. "Kromatografi" bir ayırma tekniğidir, "kromatogram" kromatografinin sonucudur ve "kromatograf" kromatografi yapmak için kullanılan araçtır.
    HPLC Sisteminde Hayalet Pikler
    Yorumlar (0) HPLC Sisteminde Hayalet Pikler
    Sıvı kromatografi sisteminde baseline’da gezen piklere “Hayalet Pik” denir. Bu pikler analiz sonuçlarınızı etkiler. Kromatogramlarda genel davranış tüm kromatografik profil aynıyken bu piklerin sürekli yer değiştirmesidir. Bazen tüm profil değişir ve bu piklerde değişkenlik gösterebilir. Bunun dışında yer değiştirmeden her enjeksiyonda aynı alıkonma zamanında çıkan pikler olabilir. Tüm bunları hayalet pikler olarak tanımlarız. Birçok olası sorun ve olası çözüm vardır.