Ara
Türk Lirası
RSS

Blog

HPLC Koruma (Guard) Kolonlar ve Kullanım Nedenleri
Yorumlar (0) HPLC Koruma (Guard) Kolonlar ve Kullanım Nedenleri
HPLC kolonu LC kromatografisindeki ana bileşendir. Kolonun korunması ve bakımı, yalnızca güvenilir sonuçlar almamızı değil, aynı zamanda sorunsuz analitik çalışmalar yürütmemizi de sağlar. Hepimiz bir HPLC kolonunun sınırlı bir ömrü olduğunu biliyoruz ama kolon ömrünün de olabildiğince uzun olmasını isteriz. Peki maksimum ömrü elde ettiğimizden nasıl emin olabiliriz?
Laboratuvarda Kesici ve Delici Atıkların Kullanımı ve İmhası
Yorumlar (0) Laboratuvarda Kesici ve Delici Atıkların Kullanımı ve İmhası
Kesici-Delici Atık: Enjektör ve diğer tüm tıbbi girişim iğneleri, lanset, kapiller tüp, bisturi, bıçak, serum seti iğnesi, cerrahi sütur iğneleri, biyopsi iğneleri, intraket, kırık cam, ampul, lam-lamel, kırılmış cam tüp ve petri kapları gibi batma, delme, sıyrık ve yaralanmalara neden olabilecek atıkları
Polimeraz Zincir Reaksiyonu : PCR ve Kantitatif PCR
Yorumlar (0) Polimeraz Zincir Reaksiyonu : PCR ve Kantitatif PCR
Organizmaların hücresel aktiviteleri gen anlatım mekanizmalarının bir sonucu olarak gerçekleştirilir. Dolayısıyla, dış uyaranlara karşı değişen gen anlatım profillerinin analizi biyolojik araştırmaların önemli bir bölümünü oluşturur. Hücre içerisindeki tüm sistemin nasıl işlendiğinin aydınlatılması için, DNA molekülünde yer alan kalıtsal bilginin hangi koşullarda nasıl, ne zaman ve ne kadar kullanıldığının belirlenmesi moleküler biyoloji çalışmaları için gereklidir. Organizma veya hücre çevresindeki değişen koşullar gen anlatımına yansır.
Biyoinformatik Nedir?
Yorumlar (0) Biyoinformatik Nedir?
Biyoinformatik disiplini, bilgisayar ve biyolojik bilimleri birleştirirerek, biyoloji temelli soruları yanıtlamaktadır. İlk olarak 1968 yılında kullanılan biyoinformatik terimi, aynı zamanda "hesaplamalı biyoloji" olarak da anılmaktadır. Biyoinformatik, özellikle moleküler genetik ve genomiğe uygulanan bir alan olup, bilgisayar kullanılarak biyokimyasal ve biyolojik bilgilerin toplanması, sınıflandırılması, depolanması, analizini ve yorumlanmasını kapsamaktadır.
Gaz Kromatografisi (GC) Kolonlarında Sorun Giderme
Yorumlar (0) Gaz Kromatografisi (GC) Kolonlarında Sorun Giderme
GC kolonlarının her zaman mükemmel performans göstermesini dilesek de, kötü pik şekilleri ve düşük ayrımla karşılaştığımız birçok problem olabilir. Böyle bir durumda, sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini bilmek zor olabilir. Bu blog yazımızda, GC kolonlarında sorun gidermeye yönelik en önemli ipuçlarını ele alacağız.
Jel Elektroforezi Nedir?
Yorumlar (0) Jel Elektroforezi Nedir?
Elektroforez, DNA gibi yüklü molekülleri boyutlarına göre ayırmak için laboratuvarda yaygın olarak kullanılan bir tekniktir. Jel elektroforezi, DNA, RNa ve proteinler gibi yüklü molekülleri büyüklüklerine göre ayırmak için laboratuvarlarda yaygın olarak kullanılan bir tekniktir. Üzerinden bir elektrik akımı geçtiğinde, yüklü moleküller bir jel içerisinde hareket eder. Jelin bir ucunun pozitif, diğer ucunun negatif yüklü olması için jel boyunca bir elektrik akımı uygulanır.
HPLC Kullanıcısı İçin Maliyet Tasarrufu İpuçları
Yorumlar (0) HPLC Kullanıcısı İçin Maliyet Tasarrufu İpuçları
HPLC analizi , pahalı mobil faz çözücülerin kullanımını ve kolon, numune ve çözücü filtreleri, şişeler, cam malzemeler vb. gibi sarf malzemeleri üzerinde tekrar eden maliyetleri içerir. HPLC operasyonunda yer alan maliyetler, laboratuvar çıktısı ve işletme maliyetleri açısından gruplandırılabilir. Bu makalenin amacı, sonuçların kalitesinden ödün vermeden maliyetleri azaltmak için bazı yararlı ipuçları sunmaktır.
HPLC Sisteminde Sorunsuz Çalışmak İçin İpuçları
Yorumlar (0) HPLC Sisteminde Sorunsuz Çalışmak İçin İpuçları
HPLC, karmaşık organik bileşiklerin ayrılması ve tanımlanması ile uğraşan laboratuvarlarda ana destek sistemidir. Sanayi sektöründe, bazı laboratuvarlar, Kalite kontrol ve Ar-Ge bölümlerinde, yılda 365 gün 7 gün 24 saat çalışan birçok HPLC sistemi ile donatılmıştır. Bu sistemlerin kapalı kalma süresi, üretim ve adam-saat kaybı açısından çok pahalı olduğunu kanıtlıyor. Bu nedenle HPLC sistemlerini çalışır durumda tutmak son derece önemli hale geliyor.
Tutarlı Sonuçlar İçin HPLC Mobil Faz Çözeltileri Nasıl Karıştırılır?
Yorumlar (0) Tutarlı Sonuçlar İçin HPLC Mobil Faz Çözeltileri Nasıl Karıştırılır?

Tek bir solvent, HPLC kullanılarak gerçekleştirilen ayırma gerekliliklerini nadiren karşılar. Çoğu durumda, iki veya daha fazla çözücünün karıştırılması gerekir. 

İzokratik işlemde bileşim önceden belirlenir ve analitik çalışma sırasında değişmeden kalır. Öte yandan, gradyanlı elüsyonda nihai çözüc...

HPLC Kolon Performansının İyileştirilmesi İçin Öneriler
Yorumlar (0) HPLC Kolon Performansının İyileştirilmesi İçin Öneriler
Bir HPLC kolonu, yüzlerce enjeksiyondan sonra bile yüksek oranda tekrarlanabilir performans verme yeteneğine sahiptir. Bununla birlikte, sınırlı bir ömre sahiptir ve bir süre sonra performansı , pik şekillerinin bozulması ve pikler arasındaki rezolüsyon, kolon geri basıncındaki düzensiz artış ve hayalet piklerin kromatgoramlarda tespiti ile bozulmaya başlar. Bu tür anormallikler, önerilen kullanım uygulamalarının benimsenmesi ve HPLC kolonlarının bakımı ile önlenebilir.