HPLC, Yüksek perfomasnlı sıvı kromatografisi veya Yüksek basınçlı sıvı kromatografisi kelimelerinin ingilizce karşılığı olan High Performance / Pressure Liquid Chromatography kelimelerinin baş harflerinin kısaltılması ile oluşturulmuş bir terimdir.
HPLC sistemini, karışımlardaki bileşenlerin ayrılması ve nitel veya nicel olarak tanımlanması için analitik kimyada kullanılan bir tekniktir olarak tanımlanabilir.
1960'lı yılların başından itibaren günümüze kadar ticari ve akademik alanlarda kullanılan sistemler geliştiririlmeye devam etmektedir.
HPLC sistemi bileşenleri;
1- Solvent rezervuarı
2- Auto Sampler / Oto örnekleyici ve enjektör ünitesi
3- Kromatografi kolonu ve kolon fırını
4- Pompa sistemi
5- Dedektör
6- Veri toplama ve işleme bilgisayarı
7- Atık toplama alanı
HPLC yukarıda saydığımız bu sistemlerin mükemmel bir uyum içerisinde doğru ve tekrarlanabilir şekilde çalışması sonucunda güvenilir analizler gerçekleştirebilir.
HPLC eğitimlerimizde asıl hedef tüm bu bileşenleri çalışma prensiplerini de inceleyerek, yakından tanımanızı sağlamak ve bu bileşenlerin sağlıklı bir şekilde çalışması için yapmanız gereken püf noktaları öğrenmeniz üzerine tasarlıyoruz.
Bu nedenle HPLC Eğitimini almanız kariyerinize başlamanızda veya mevuct kariyerinizde HPLC cihazını daha verimli ve doğru kullanmanızda sizlere yol gösterecektir.
Sektörde uzun yıllar araştırma geliştirme yapmış ve yapmaya devam eden eğitmenlerimiz ile HPLC bilginizi üst düzeye taşımakla kalmıyor bu cihaz ile ilgili birçok yerde bulamayacağınız tecrübeye dayalı bilgileri sunuyoruz.
Üniversite yıllarımızda hiç veya yeterli düzeyde kullanamadığımız HPLC sistemi özellikle ilaç, gıda, kozmetik, tarım, petrokimya, biyoteknoloji, mikrobiyoloji, hücre kültürü gibi onlarca laboratuvarda kullanılmaktadır. Amacımız HPLC eğitimi ile bu alanlarda iş bulma potansiyelinizi arttırmak veya mevcut çalışmalarınızda daha doğru ve verimli çalışmanızı sağlamaktır.
HPLC eğitimi CV'nize değer katacak ve iş mülakatlarına çağrılma noktasında sizi bir adım öne taşıyacaktır. Bununla da kalmayıp mülakatta gelebilecek olası soruları yine eğitmenlerimiz ile inceleyecek, bunların üzerinde konoşacak ve bu soruları önceden öğrenmiş olmanın verdiği öz güven ile görüşmeleriniz daha verimli geçecektir.
HPLC kursu veya HPLC eğitimi almanız bu sistemi tanıma, sistemde doğru analizler yapma, HPLC sistemini analize hazırlama, HPLC sistemine kolon takma, HPLC kolonlarının yıkanması ve şarlanması, HPLC kolonlarının saklama koşullarının öğrenilmesi, HPLC kolonlarının rejenerasyonu, HPLC dedektörleri ve çalışma prensiplerinin öğrenilmesi, HPLC mobil faz süzme işlemleri, HPLC sorun giderme teknikleri gibi onlarca farklı konuda size nitelik ve doğru bilgi kazandıracaktır.
HPLC eğitimimizde başlıca işlediğimiz konular;
1- Kromatografi kavramı
2- HPLC sistemi nedir?
3- HPLC Nedir?
4- Kolon nedir?
5- HPLC sisteminin bileşenleri
6- Solvent rezervuar alanı
7- Oto örnekleyici ve enjektör ünitesi
8- HPLC pompaları
9- HPLC dedektörleri
10- HPLC kolonu ve kolon fırını
11- HPLC sisteminde analiz işlemleri
12- Kolon takma, yıkama, şartlama ve saklama koşulları
13- Mobil faz hazırlama
14- Numune hazırlama
15- HPLC sisteminde analiz işlemleri
16- HPLC sisteminde sorun giderme teknikleri
Eğitimlerimiz online interaktif olarak gerçekleştiği için yüz yüze eğitimlerde aldığınız verimi istediğiniz yerden ve çok daha uygun fiyatlara sunuyoruz.
Eğitimlerimizde sorularınızı canlı olarak sesli, yazılı ve görüntülü sorabilir ve anında cevaplar alabilirsiniz. Eğitim sonunda eğitimin tüm kaydı ve pdf dokümanlarının da sizlere veriliyor olması bu eğitimi kalıcı kılmaktadır. İstediğiniz zaman istediğiniz yerden istediğiniz kadar terkar edebilirsiniz.
Lab Akademi HPLC eğitimi ile CV'nize değer katın ve bir adım önde olun.